brand logo

 

 

Dit is Rico

 

Dit ben ik! Geboren en opgegroeid in het mooie Groningen. Wellicht ken je mij als iemand die graag op het podium zijn verhaal vertelt. Of misschien als iemand die houdt van een lolletje en de zaken graag nét wat anders aanpakt. Of misschien ken je me helemaal niet. Mijn naam is, zoals de domeinnaam van deze website al enigszins verklapt, Rico Bakker.

Toen ik negen jaar was ben ik begonnen aan een spelletje dat basketbal heet. Ik was helemaal verkocht en gaf mij over aan deze sport. Na jarenlang dagelijks te trainen heb ik binnen en buiten Nederland geweldige topsportavonturen mee mogen maken. Dankzij de sport kwam ik in aanraking met mooie groepsprocessen. In eerste instantie als teamlid, en later ook als trainer. Ik gaf clinics en trainingen aan elke doelgroep die ik mij kon voorstellen en kwam ik erachter hoeveel energie dit mij geeft.

 

rico foto

Je kunt je wellicht voorstellen dat structuur en discipline belangrijke ingrediënten zijn in de sport. Dat is professioneel en zorgt voor consistentie en focus. Toch is het ook belangrijk om je te onderscheiden en om je tegenstander te kunnen verrassen. Creativiteit wordt in sport dan ook erg gewaardeerd, vooral wanneer dit tot resultaat leidt. Wanneer het echter niet tot resultaat leidt, wordt je al gauw aangeraden om je gedisciplineerd aan de bekende structuren te houden. Georganiseerd basketballen: het beperken van variatie, en dus van creativiteit.

 

Ik werd gefascineerd door de bewustwording dat dit in organisaties niet anders is dan op het basketbalveld. In mijn hedendaagse professionele leven ben ik vooral druk om bedrijven inzicht te geven in hoe zij op creatieve wijze naar vraagstukken kunnen kijken. Hoe kun je de zaken eens anders aanpakken? Hiervoor is het in eerste instantie nodig om alle patronen en structuren die wij hebben aangeleerd los te laten. In mijn creatieve sessies, lezingen en masterclasses begeleid ik dit proces. Wil je graag meer weten?

 

 

Organiseer een geslaagd event met Rico Bakker

Met scherpe keynotes, energieke sessies en ruime ervaring help ik organisaties om creatiever en innovatiever te worden! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

 

Bel mij

App mij

rico banner

 

Referenties

Dubbel Quote

'Rico komt in zijn element waar anderen vastlopen. Onbekend terrein snijdt hij met zijn brede interesse en inlevingsvermogen scherp aan, ook voor een groot publiek. Hij is als presentator en trainer in staat complexe situaties live te doorgronden en voor de toehoorders begrijpbaar uiteen te zetten door het stellen van de juiste vragen, waarbij ook humor en improvisatievermogen hem niet vreemd zijn.'

 

tieboTiebo Jacobs
Innovatiecoach Defensie & Eigenaar 321Media

 

Dubbel Quote

'Charisma, flexibiliteit, loopt (en denkt) niet vast in hokjes of hiërarchie, maar speelt. Voor Rico is het werkleven een speelveld met uitdagingen. Het liefst springt Rico in het diepe of gooi hem voor de leeuwen. Pas dan stijgt hij uit tot grotere hoogte. Fijn om mee samen te werken: begripvol, brandblusser, harde werker (je kunt op hem bouwen), luisterend oor, grappig en gezellig. Kortom aangenaam gezelschap en redder in nood. Houd hem in de gaten, hij gaat nog mooie dingen doen!'

 

irmaIrma Noorbergen 
Adviseur Bedrijvenvereniging ZO & Projectleider Gemeente Groningen

Dubbel Quote

'Met Rico hadden wij een inspirerende spreker op ons event. Hij gaf daarnaast ook twee activerende workshops. Organisatie en deelnemers waren zeer enthousiast! Zo werd zijn optreden met een 8 gewaardeerd door de deelnemers. Ikzelf heb hem ervaren als iemand die goed communiceert, goed luistert naar de wensen van de organisatie en op een leuke manier inzichten deelt over anders- en creatief denken. Hij heeft een goed verhaal om deelnemers in een creatieve vibe te krijgen en ze aan te zetten tot actie! Zonder Rico geen geslaagd event!'

 

hilbrand-bruinsmaHilbrand Bruinsma
Adviseur & Trainer UWV