brand logo

 

Masterclass innovatief denken

 

Wil je meer dan alleen een keer anders kijken naar een vraag of probleem? Wil je graag dat men binnen jouw organisatie leert om zélf te werken met de technieken die ik gebruik? Misschien is een Masterclass dan iets voor jullie!

Masterclass 1.0

Leer samen met jouw collega's in drie dagdelen de basisprincipes van creatief denken. Je leert waarom wij vaak vast zitten in patronen en waarom we daar zo moeilijk uit komen. Samen gaan we oefenen met verschillende technieken om patronen te doorbreken en vernieuwende, creatieve en innovatieve ideeën te genereren. Dit betekent dat je ook zelf gaat oefenen met het begeleiden van de creatieve sessies. Na afloop van deze masterclass begrijp je hoe de basistechnieken van creatief denken werken. Je weet dan wat belangrijk is om het proces zo soepel mogelijk te begeleiden je kunt hiermee experimenteren binnen jouw organisatie.

Masterclass 2.0

Ga met mij de verdieping in en leer de geheimen van innovatie! We gaan in enkele aanvullende dagdelen aan de slag met jouw vaardigheden als facilitator. Tijdens die dagdelen gaan we bezig met thema's zoals visieontwikkeling en innovatief denken. Creatief denken wordt vaak geassocieerd met out-of-the-box denken. In de Masterclass 2.0 gaan we naast OutBox technieken ook aan de slag met InBox technieken. Dit zijn technieken die uiterst geschikt zijn om vernieuwende en innovatieve ideeën te ontwikkelen. Bij InBox denken is de essentie dat je binnen de bestaande probleemsituatie blijft. Deze manier van denken is logisch, gestructureerd en daarmee ook uitermate geschikt voor de analytische collega's!

 

Nog niet genoeg gehad? Wil je binnen jouw organisatie nog meer tools en technieken leren dan er in de Masterclass 1.0 of in Masterclass 2 wordt aangeboden? Of misschien wil je graag meer oefenen? Neem dan gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden!

Wil je meer informatie over de Masterclasses? Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op!

 

 

Organiseer een geslaagd event met Rico Bakker

Met scherpe keynotes, energieke sessies en ruime ervaring help ik organisaties om creatiever en innovatiever te worden! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

 

Bel mij

App mij

rico banner

 

Referenties

Dubbel Quote

'Rico komt in zijn element waar anderen vastlopen. Onbekend terrein snijdt hij met zijn brede interesse en inlevingsvermogen scherp aan, ook voor een groot publiek. Hij is als presentator en trainer in staat complexe situaties live te doorgronden en voor de toehoorders begrijpbaar uiteen te zetten door het stellen van de juiste vragen, waarbij ook humor en improvisatievermogen hem niet vreemd zijn.'

 

tieboTiebo Jacobs
Innovatiecoach Defensie & Eigenaar 321Media

 

Dubbel Quote

'Charisma, flexibiliteit, loopt (en denkt) niet vast in hokjes of hiërarchie, maar speelt. Voor Rico is het werkleven een speelveld met uitdagingen. Het liefst springt Rico in het diepe of gooi hem voor de leeuwen. Pas dan stijgt hij uit tot grotere hoogte. Fijn om mee samen te werken: begripvol, brandblusser, harde werker (je kunt op hem bouwen), luisterend oor, grappig en gezellig. Kortom aangenaam gezelschap en redder in nood. Houd hem in de gaten, hij gaat nog mooie dingen doen!'

 

irmaIrma Noorbergen 
Adviseur Bedrijvenvereniging ZO & Projectleider Gemeente Groningen

Dubbel Quote

'Met Rico hadden wij een inspirerende spreker op ons event. Hij gaf daarnaast ook twee activerende workshops. Organisatie en deelnemers waren zeer enthousiast! Zo werd zijn optreden met een 8 gewaardeerd door de deelnemers. Ikzelf heb hem ervaren als iemand die goed communiceert, goed luistert naar de wensen van de organisatie en op een leuke manier inzichten deelt over anders- en creatief denken. Hij heeft een goed verhaal om deelnemers in een creatieve vibe te krijgen en ze aan te zetten tot actie! Zonder Rico geen geslaagd event!'

 

hilbrand-bruinsmaHilbrand Bruinsma
Adviseur & Trainer UWV