microsoftteams image

 

Masterclass innovatief denken

 

Wil je meer dan alleen een keer anders kijken naar een vraag of probleem? Wil je graag dat men binnen jouw organisatie leert om zélf te werken met de technieken die ik gebruik? Misschien is een Masterclass dan iets voor jullie!

Masterclass 1.0

Leer samen met jouw collega's in drie dagdelen de basisprincipes van creatief denken. Je leert waarom wij vaak vast zitten in patronen en waarom we daar zo moeilijk uit komen. Samen gaan we oefenen met verschillende technieken om patronen te doorbreken en vernieuwende, creatieve en innovatieve ideeën te genereren. Dit betekent dat je ook zelf gaat oefenen met het begeleiden van de creatieve sessies. Na afloop van deze masterclass begrijp je hoe de basistechnieken van creatief denken werken. Je weet dan wat belangrijk is om het proces zo soepel mogelijk te begeleiden je kunt hiermee experimenteren binnen jouw organisatie.

Masterclass 2.0

Ga met mij de verdieping in en leer de geheimen van innovatie! We gaan in enkele aanvullende dagdelen aan de slag met jouw vaardigheden als facilitator. Tijdens die dagdelen gaan we bezig met thema's zoals visieontwikkeling en innovatief denken. Creatief denken wordt vaak geassocieerd met out-of-the-box denken. In de Masterclass 2.0 gaan we naast OutBox technieken ook aan de slag met InBox technieken. Dit zijn technieken die uiterst geschikt zijn om vernieuwende en innovatieve ideeën te ontwikkelen. Bij InBox denken is de essentie dat je binnen de bestaande probleemsituatie blijft. Deze manier van denken is logisch, gestructureerd en daarmee ook uitermate geschikt voor de analytische collega's!

 

Nog niet genoeg gehad? Wil je binnen jouw organisatie nog meer tools en technieken leren dan er in de Masterclass 1.0 of in Masterclass 2 wordt aangeboden? Of misschien wil je graag meer oefenen? Neem dan gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden!

Wil je meer informatie over de Masterclasses? Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op!

 

 

Organiseer een geslaagd event met Rico Bakker

Met scherpe keynotes, energieke sessies en ruime ervaring help ik organisaties om creatiever en innovatiever te worden! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

 

Bel mij

App mij

rico banner

 

 

 

 

 

Referenties

Dubbel Quote

'Voor de Businessclub van Donar heeft Rico een masterclass patroonTdoorbrekend denken gegeven. Prachtig om te zien hoe hij op een boeiende en interactieve manier een groep mensen laat nadenken over innovatief denken. Goede en kundige spreker die je echt kan boeien van begin tot eind! '

 

hayoHayo Bijl
Commercieel Manager Donar

 

Dubbel Quote

'Rico verrast mij iedere keer weer in de sessies die hij leidt. Verrassende invalshoeken, een menselijke respectvolle aanpak en niet bang om nieuwe wegen in te slaan. Rico wil zelf ook elke sessie fris wil blijven en zelf verder groeien als mens en als professional. Oprecht geïnteresseerd in zijn gesprekspartner en groep die hij begeleid. Rico vertegenwoordigd een jonge groep talenvolle professionals in het Noorden. Vanuit zijn perspectief neemt hij mij mee in de belevingswereld van deze generatie en nieuwe methodes om personen en organisaties in beweging te krijgen. '

 

rudolfRudolf Doornkamp 
Change Agent Innovatie  & Externe Betrekkingen Univé

Dubbel Quote

'Rico heb ik leren kennen tijdens de opnames van mijn podcast Fraîche Minds als vriendelijk, bevlogen en enthousiast. Na een aantal samenwerkingen heeft hij ook mijn collega's en relaties geïnspireerd met zijn verfrissende kijk op creatief denken. Mooi om te zien hoe zich ontwikkeld als spreker. Sky is the limit. Leuk weetje: Rico staat ook op de dansvloer zijn mannetje :) '

 

joelJoël Darius
Creatief Strateeg & Teamlead Mediahuis

Bekijk alle referenties